Grup de conversa de català de la UB

El dimecres 14 de desembre vam fer l’última sessió del grup de conversa de català. El grup de conversa està pensat per a estudiants castellanoparlants que estan d’intercanvi a la universitat. Aquest semestre vam començar el 19 d’octubre. Ens trobàvem cada dimecres de 13.30 a 15 hores a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de Sants, i han sigut un total de vuit sessions.

El grup d’aquest primer semestre l’han integrat cinc participants de països i facultats diferents. La Benny és de Mèxic i està a Barcelona per estudiar Treball Social. La Norma és del Perú i està cursant un màster d’Investigació en Didàctica de la Llengua. El Pablo també és del Perú i està fent un grau de Farmàcia. La Pamela és de l’Equador i cursa un màster d’Estudis Avançats en Història de l’Art. I la Rocío és d’Espanya, d’Astúries, i va venir a Barcelona per fer un màster de Formació del Professorat.

A les sessions hem tractat temes molt diversos, com per exemple gastronomia, la Nova Cançó, la família i els joves, tribus urbanes, i festes i tradicions catalanes com la castanyada, el cagatió o els Reis Mags.

L’últim dia vam decidir practicar el català fora de l’aula. Vam visitar la Fira de Santa Llúcia, i vam poder veure les figures de Nadal típiques catalanes. La Rocío va practicar el català i li va preguntar a una venedora quant valia un tió gegant. Després vam anar a menjar i a prendre un refresc al Cafè de l’Òpera. Al bar vam parlar sobre què faríem per les vacances de Nadal i futurs viatges, dels exàmens de gener, de les llengües i la dificultat per aprendre-les i dels barris de Barcelona. Quan van explicar on vivien, la Norma i el Pablo van descobrir que són gairebé veïns! Ens ha agradat tant la sortida que ja n’estem planejant una de nova després del Nadal.

Com a dinamitzadora del grup, acabo les pràctiques amb una nova experiència. Ha sigut un intercanvi cultural molt enriquidor per a ambdues parts i agraeixo les ganes d’aprendre dels participants. Animo tots aquells que esteu pensant d’apuntar-vos a un grup de conversa el següent semestre, i espero que al següent dinamitzador o dinamitzadora li vagi igual de bé!

Moltes gràcies, Benny, Norma, Pablo, Pamela i Rocío.

Marta Giménez, estudiant de pràctiques als Serveis Lingüístics

Escrit per admin el 14 de Desembre, 2016