Ja vam avisar que seria una Castanyada sonada! El dilluns 29 d’octubre, després d’una visita guiada per l’edifici de la universitat amb més història, vam celebrar la festa de la Castanyadaamb un fantàstic berenar. Vam tastar un magnífic arròs amb llet, uns taralli típics dela Pulla (it. Puglia), entre altres productes que van portar els participants. No hi podia faltar el pa amb tomàquet i un bon fuet, però, on eren les castanyes i el moscatell? On eren els moniatos i els panellets? Així va començar el joc de rol de la castanyera assassina.

Va ser un berenar d’allò més agradable, fins que de sobte van aparèixer dues marietes castanyeres que regalaven castanyes i moscatell. Ens van reunir a tots al seu voltant per explicar-nos la festa dela Castanyadai, tot seguit,la Ilariava caure a terra lentament com si li hagués fet efecte algun verí. Entre tots vam haver de descobrir quina de les castanyeres havia enverinat una de les castanyes que s’havia menjar la víctima. A partir d’un seguit de proves repartides pel jardí de l’Edifici Històric, cada un de nosaltres vam fer una pregunta en català a una de les castanyeres. Després d’un divertidíssim interrogatori en què tothom va poder practicar el català, vam identificar l’assassina: era la castanyera a qui li faltava un guant.

Testimoni de la Castanyera assassina:

– Escolteu joves. Sí, sí, vosaltres que veniu de terres llunyanes i que parleu llengües que no entenc. Una velleta com jo només volia cridar l’atenció. No volia fer mal a ningú, però mireu què he aconseguit: la festa de la Castanyada ha estat notícia a tots els informatius del món, i he estat trending topic del Twitter. Gràcies a mi, ara la marieta castanyera és una celebritat internacional. He guanyat el Halloween!

Alguns del participants interrogant a la castanyera "culpable"
Alguns del participants interrogant a la castanyera “culpable”

Escrit per ub-editor el 29 de October, 2012