UB_tast_de_llengua_febrer2016_coberta

El dimarts dia 16 de febrer va tenir lloc el tast de llengua, la primera activitat cultural d’acollida lingüística d’aquest quadrimestre. Aquesta trobada estava dirigida a alumnes de mobilitat i estudiants nadius per tal de crear grups d’intercanvi lingüístic: català per alemany, italià, xinès…
D’aquesta manera es pretenia que tots els estudiants es coneguessin i comencessin a tenir un primer contacte entre ells. Així doncs en primer lloc se’ls va donar la benvinguda amb una explicació sobre què és i com es fa el pa amb tomàquet. Un dels estudiants de mobilitat va voler participar-hi i va mostrar-nos la seva habilitat sucant el pa amb tomàquet. Tot seguit els estudiants van poder fer-se pa amb tomàquet i també van tastar aquest plat tan típic amb embotit. En segon lloc es va fer un exercici d’intercomprensió de llengües per tal que els estudiants parlessin entre ells i agafessin “confiança” lingüística per a la seva pràctica oral.

L’activitat va funcionar molt bé ja que els alumnes van mostrar molt interès i es van anar animant per tal de formar els grups d’intercanvi. Tot seguit els vam explicar quines activitats culturals estan programades i què és el passaport europeu de llengües i el Passaport lingüístic de català a la UB com a prova pilot. Finalment es van formar els grups d’intercanvi lingüístic. Els grups es van distribuir en els diferents racons de l’aula per tal de conèixer els estudiants, inscriure’ls a la borsa i poder quedar per a la pròxima trobada. Cada grup d’intercanvi lingüístic té un dinamitzador (tècnic, estudiant en pràctiques o becari) que s’encarrega del bon funcionament del grup de cara a les pròximes sortides.

Va ser una trobada molt interessant i que va tenir molt èxit entre els estudiants ja que vam aconseguir que es comencessin a conèixer i que no paressin de parlar!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Escrit per diana-editor el 16 de February, 2016