UB_xocolata_ciencia_febrer2016_coberta

El dimarts 23 de febrer ens vam reunir una colla de vint-i-cinc curiosos (i golafres!) a l’aula de professors de l’edifici Josep Carner per saber més coses sobre el nostre ADN. La doctora Gemma Marfany, professora del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia, ens va parlar de qui som i com som a partir de la nostra informació genètica.
Cromosomes, gens, patologies, etc., qui sóc? per què sóc així? es pot predir què em passarà? és l’ADN el meu horòscop personal? La Dra. Marfany va respondre totes aquestes preguntes i va situar-nos en el context actual de la genètica: testos d’ADN per trobar l’amor, per saber d’on són els nostres avantpassats o per conèixer quines malalties tenim més probabilitats de patir. Algunes de les eines que ens va facilitar per endinsar-nos de manera divertida en el món de la genètica van ser tècniques i fonts de dades en línia com ara PLOSgenetics i DIYgenomics.org, o la pel·lículaGattaca. En el torn de preguntes posterior van sorgir debats molt interessants sobre l’ètica, els interessos econòmics, l’elecció de parella, etc., tot i que, amb la boca plena de melindros i xocolata, entendre el català era una mica més difícil! Després de signar els passaports lingüístics, vam acabar de fer petar la xerrada i ens vam acomiadar fins la pròxima trobada xococientífica!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

 

Escrit per admin el 23 de February, 2016