Nou mes, nou grup d’intercanvi! El passat dimarts, 1 de març, vam quedar a l’entrada de l’edifici Josep Carner, al campus central de la UB i, aprofitant-nos del temps poc hivernal que feia, vam seure entre els arbres i les basses del pati històric per xerrar. Anglès-ClaudiaVam començar parlant en català i omplint els formularis d’interessos per concretar els objectius i motivacions que tenim, i mentre ens fèiem preguntes per conèixer-nos millor, vam descobrir que tothom té o els préssecs o les maduixes com a fruita preferida! Érem cinc: l’Ella, la Júlia, la Jana, la Carolina i jo mateixa, la Claudia (#girlpower!). Jo sóc nord-americana i faig pràctiques aquest semestre als Serveis Lingüístics. L’Ella és d’Anglaterra i ara fa classes de B2 de català. Totes dues volem tant dominar millor el català com conèixer la cultura catalana des de dins. La Júlia, la Jana, i la Carolina són barcelonines, i volen millorar el seu anglès per raons diverses. La Júlia treballa a la Filmoteca de Catalunya i li encanta veure les pel·lícules en versió original. La Jana ha passat algun temps a Anglaterra i té moltes ganes d’ampliar el seu coneixement lingüístic i cultural. I la Carolina, que estudia turisme, té clar que un bon nivell d’anglès l’ajudarà molt a la seva feina.

Vam pactar quedar un cop a la setmana i parlar mitja hora en català i mitja hora en anglès, ja que tothom té algun nivell en l’altra llengua i pot participar a la conversa. Anglès Claudia Tothom s’interessa molt per fer activitats culturals tradicionals d’ambdues comunitats lingüístiques i sortir per la ciutat. Serà divertit esbrinar les diferències que hi ha entre l’anglès nord-americà i el britànic i aclarir aspectes del llenguatge col·loquial per fer-nos parlants més autèntics! Looks like it’ll be an exciting semester! Til next time!

Claudia Waldman, estudiant de pràctiques als Serveis Lingüístics

Escrit per diana-editor el 1 de March, 2016