1934712_787697144663417_1089841975659166766_n

El passat dissabte 12 de març un grup d’animats i matiners estudiants de la UB vam poder passejar-nos i conèixer l’interior d’un dels edificis més importants i emblemàtics de Catalunya. Així doncs, cap a quarts de deu del matí ja estàvem impacients i curiosos per visitar la seu de la Presidència i del Govern de Catalunya. Lluny de la frenètica activitat pròpia del dia a dia de la institució, ens vam trobar amb unes estances tranquil·les i solemnes plenes d’anècdotes i d’història. Gràcies a la guia vam poder conèixer el sentit i la funció de la majoria de les sales i espais de l’edifici, des de la sala de premsa actual, passant pel famós Pati dels Tarongers, fins arribar a la mateixa sala on es reuneix l’executiu actual.

Un recorregut per la història política del país, que va tenir el seu origen en les antigues Corts Catalanes, assemblea de representació parlamentària que compartia el poder amb el monarca i que va ser un dels primers òrgans d’aquesta naturalesa a Europa. El primer president va ser Berenguer de Cruïlles, nomenat a les Corts de Cervera de 1359, i des de llavors fins a l’actualitat vam poder conèixer o recordar figures tan rellevants de la política catalana com Francesc Macià, Lluís Companys o Josep Tarradellas, fins arribar a l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En definitiva, la visita va ser tot un tastet cultural, social i polític d’història catalana, que certament no ens va deixar indiferents a cap de nosaltres!
Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Júlia, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per diana-editor el 4 de April, 2016