El dilluns 26 només cinc dies després del Tast de Llengua, activitat on es van conèixer, les integrants del grup d’intercanvi lingüístic txec-català decidien iniciar les seves trobades! Amb molt bon ambient, vam participar en una ruta històrica per Barcelona, en especial per Ciutat Vella, on vam poder veure, entre d’altres, llocs curiosos i usualment poc concorreguts per barcelonins i turistes per igual.

Com que totes dues integrants tenen un nivell bastant bàsic de l’altra llengua, la llengua principal d’expressió va ser l’anglès, acompanyat d’incidències en català i txec. Tot i això, mentre es caminava d’un lloc a l’altre van aprofitar per aprendre més de la llengua de l’altra d’una manera informal i divertida.

La ruta ens va dur a llocs com ara la Biblioteca de Lletres de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, la parròquia de Santa Anna, la Catedral, les muralles romanes, el verger del Palau Reial Major i el mateix Palau, el Palau Requesens, l’església de Sant Just i Pastor, la plaça Sant Jaume i els carrers de l’antic call. Un cop acabada la ruta, vam voler continuar la trobada prenent alguna cosa mentre intercanviàvem llengües.

El grup txec-català inicia les trobades amb una ruta històrica!

Tot plegat una experiència ben enriquidora i que ja frisem per repetir el proper dilluns. Som-hi!

Aleix Rovira, becari de la xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per ub-editor el 26 de September, 2016