Taller de la Nova Cançó a la UB

El passat dimecres 23 de novembre, com cada any, va tenir lloc a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona el taller de la Nova Cançó, activitat organitzada pels Serveis Lingüístics i protagonitzada pel músic Jordi Montañez. Hi van assistir una quinzena d’estudiants provinents de diferents països amb ganes d’enriquir el seu coneixement de la cultura catalana.

El taller va començar amb un vídeo d’una cançó de Lluís Llach, seguit d’una pluja d’idees sobre el que hi veien els estudiants. En Jordi, després, va explicar quan va aparèixer la Nova Cançó i per què es va convertir en un moviment reivindicatiu, entre les intervencions dels alumnes —especialment d’en Tatto i d’en Khaled— i les anècdotes del Ferran. Tot seguit en Jordi va començar a cantar, acompanyat de la seva guitarra.

Encara que no hi va haver prou temps per estendre-s’hi, en un full preparat per l’Elisenda s’explicava qui formava els Setze Jutges, d’on provenia aquesta denominació —de l’embarbussament «setze jutges d’un jutjat mengen fetge d’un penjat»— i quina va ser la seva missió —la de normalitzar i defensar l’ús del català cantant cançons contemporànies en aquesta llengua. En Jordi també ens va cantar algunes de les seves composicions.

Taller de la Nova Cançó a la UB

L’activitat va acabar més tard del que s’havia previst, cosa que hem d’interpretar com a senyal que va agradar al grup. Va concloure amb la intervenció de l’Anna i en Mauro, que van cantar Grândola, Vila morena, cançó en portuguès associada a la Revolució dels Clavells. De vegades l’empatia neix de les experiències similars.
No us perdeu les últimes dues activitats que queden!

Elena, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per admin el 23 de November, 2016