Intercanvi lingüístic francès-català

Tot i haver-hi una frase en francès sobre la puntualitat —Avant l’heure, c’est pas l’heure; après l’heure, c’est plus l’heure—, el grup d’intercanvi de francès i català va apostar per al·legar que mai s’arriba tard, ni aviat. S’arriba justament quan un s’ho proposa.

Així que aujourd’hui arriba la nostra crònica. De la mateixa manera que l’hem començat citant frases, les nostres trobades també van començar en un àmbit cultural. No només anem a les propostes d’activitats culturals dels Serveis Lingüísticsaussi en cerquem nosaltres! Com que ens agrada el cine, vam anar a l’exposició de Nunes. Més enllà del temps, al centre d’Arts Santa Mònica. Nunes va ser un cineasta reivindicatiu que solia dir aquesta frase: «Tot està passant sempre, tot passa ara mateix.»

La següent trobada va ser per prendre un te, i la Juliette ja ens va donar una idea d’on fer la pròxima. D’aquesta manera, vam acabar al bar de Manu Chao, El Mariatchi, on vam tastar,  molts de nosaltres pour la première fois, la michelada, una beguda mexicana que consisteix en cervesa, suc de tomàquet, sal i una mescla de salses (la nostra tenia tabasco). A més a més, més tard va venir la mare de la Fanny amb una amiga seva per fer-nos companyia i, com que no entenien el català, nosaltres vam fer un intensiu de francès.

Elena, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per admin el 6 de December, 2016