Durant el dictadura franquista -però no únicament en aquest període de la història- la llengua i la cultura catalanes van patir una persecució feroç. Va ser en aquesta etapa, a finals de la dècada dels 60, que va sorgir la Nova Cançó: un moviment musical, cultural i polític d’oposició al franquisme que es va estendre per tot el territori dels Països Catalans.

Les lletres d’aquestes cançons amaguen, mitjançant metàfores i jocs de paraules, consignes i reivindicacions d’oposició a la dictadura. Algunes de les seves cançons, com ara “L’estaca” de Lluís Llach, han esdevingut autèntics himnes o clams d’un poble que lluita per la seva llibertat i encara avui es canten en tot tipus de concerts, trobades i festes. En voleu saber més?

El dimecres 6 de febrer els estudiants del curs intensiu de nivell bàsic de català participaran a taller concert on el cantautor Jordi Montañez els explicarà què va ser la Nova Cançó tot interpretant les cançons més representatives d’aquest moviment i els mostrarà que no només forma part del nostre passat sinó que les circumstàncies actuals i una nova generació de músics fan que la “cançó protesta” o la “cançó proposta” als Països Catalans sigui avui tan viva com als anys de la dictadura.

Dia: Dimecres 6 de feber

Hora: de 18 h a 20 h

Com apuntar-s’hi? La inscripció al taller és preferent per als estudiants dels cursos intensius de català bàsic als Serveis Lingüístics. Si sobren places, aquells qui esteu inscrits a la Borsa d’Intercanvi Lingüístic rebreu un correu electrònic oferint-vos la possibilitat de participar-li.

Les places són limitades i s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Escrit per ub-editor el 28 de January, 2013