Els estudiants de la Borsa vestits amb la faixa

«Força, equilibri, valor i seny». Fem pinya a la vila de Gràcia!

El divendres 15 de febrer, els alumnes inscrits a la Borsa d’intercanvi lingüístic van reunir-se a la porta del local d’assaig de la colla castellera de la Vila de Gràcia.

Per anar ben preparats per a la jornada castellera que ens esperava, i per tal d’acomplir amb la segona màxima del lema casteller (equilibri), tots vam presentar-nos els uns als altres, tot creant un bon clima d’equilibri i confiança. Tot seguit, mentre anàvem arreplegant tota aquesta pinya lingüística, vam estar definint i situant les parts que configuren un castell. Es tractava de la primera presa de contacte amb la terminologia castellera, amb mots com ara folre, puntals, tronc o bé manilles.

Aviat, l’Oriol, en representació de la colla, ens va convidar a passar a l’assaig. –I quina pinya tenen muntada aquests de Gràcia! Hi havia un munt de gent de totes les edats i, fins i tot, de totes nacionalitats. Però abans d’emprovar-nos la faixa castellera, per anar ben carregats de seny, l’Oriol ens va explicar l’origen de l’activitat castellera, així com els inicis de la colla, les parts que configuren un castell, el vestuari típic, l’organització dels assajos i altres curiositats lligades al món casteller. –Sabíeu que fins i tot hi ha colla castellera al Canadà i que aquesta va ser fundada per un estudiant d’intercanvi que va fer una estada a la UB? Doncs aquestes i moltes altres qüestions vam aprendre amb els nostres participants de la Borsa.

Aleshores va arribar el moment tan esperat per a tots: viure un assaig casteller. Mentre, l’Oriol, entre assaig i assaig personal, ens anava responent a cadascuna de les preguntes que li fèiem. Aviat, però, ell no va ser l’únic que ens guiava la visita. De sobte, altres castellers ens van anant prenent els nostres estudiants, fins que es van envalentir tant com per emprovar-se la faixa castellera i formar part de la pinya d’un 5 de 6.

Oi que ara ja aneu ben carregats de força per a la propera activitat i descobrir la Barcelona revolucionària?

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Generated by Facebook Photo Fetcher 2
“Fem pinya amb els Castellers de la Vila de Gràcia”

Àlbum Castellers per un dia (15 de febrer de 2013), publicat per Xarxa de Dinamització Lingüística UB el 27/02/2013 (53 items)Escrit per ub-editor el 27 de February, 2013