Eren les cinc de la tarda. La plaça ja estava plena a vessar de nens jugant quan un grup de joves començava a reunir-se a l’ombra de la sortida d’un pàrquing. Dècades enrere, aquest grup s’hagués trobat a la vora d’una majestuosa font la qual dóna a la zona el nom de plaça del Sortidor. Però, avui, la font en qüestió roman a la muntanya de Montjuïc, on sent parlar centenars d’idiomes tot l’any. Si aquella tarda de dimecres la font encara reposés entre plataners al Poble-sec, també s’hagués embadalit amb la diversitat lingüística que caracteritza les trobades de la Borsa d’Intercanvi Lingüístic.

La tarda començà amb un joc d’endevinalles que va proposar la Mireia. Quan ja havíem encès els motors, vam salar la participació, vam batre la imaginació i vam escalfar la creativitat, i, finalment, vam fer camí fins a la cuina del centre cívic. La Cristina ens hi esperava amb un davantal vermell i amb tot d’ingredients damunt la taula. Les receptes que ens va proposar van ser canelons farcits d’espinacs a la catalana i dues mones: una de sara i l’altra de gema. Durant les tres hores que vam passar cuinant, vam descobrir que amb dolçor el català s’aprèn millor. Amb aquesta premissa vam fer les decoracions de xocolata i vam escurar amb el dit les restes de crema sobreres d’un gran bol d’acer inoxidable.

A mesura que s’apropava el final del taller, vam seure a taula per degustar les nostres creacions amb una ampolla de cava. Durant la sobretaula es van revelar les llengües maternes dels participants: ucraïnès, polonès, portuguès, italià, anglès, gallec, rus, francès… i, tot parlant de com es brinda en cada idioma, vam descobrir que el xin-xin és universal!

Finalment, de les dues receptes dolces, la gran guanyadora va ser la mona de sara, però a una distància de només un o dos talls de la de gema. Per descomptat, els talls sobrants els vam repartir entre els més llaminers.

Xin-xin i fins la pròxima activitat!

Podeu descobrir més coses sobre la plaça del Sortidor aquí.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Generated by Facebook Photo Fetcher 2
Àlbum Taller de cuina catalana (10 d’abril de 2013), publicat per Xarxa de Dinamització Lingüística UB el 18/04/2013 (117 items)Escrit per ub-editor el 25 de April, 2013