nitdebesites2

El passat dissabte ens vam trobar al costat de l’església de Santa Anna per anar a celebrar una nit de bèsties i foc. No ens ho esperàvem però ens va sorprendre una diablessa ben carregada de pirotècnia. La tarda va ser un no parar. Després de proposar un joc de coneixença entre nosaltres, el Pep ens va explicar l’origen i la resignificació de tradicions catalanes com les bèsties i els diables, així com altres tradicions populars pròpies de casa nostra. Tot seguit, la diablessa ens va explicar la seva experiència personal com a membre d’una colla de diables i ens va detallar el vestuari necessari per poder cremar sense por.

nitdebesites1

Un cop endinsats en el món pagà, vam seguir amb una altra prova, on tots depeníem de l’ajuda dels companys per enganxar les paraules que corresponien a cada peça de vestir de la diablessa. I, finalment, el millor de tot: els guanyadors els vam transformar en diables i van poder cremar com autèntics diables.

nitdebesites3

Per acabar la nit de bèsties i foc, vam anar a la plaça Sant Jaume per veure la cercavila de dracs i bèsties acompanyades de gralles i timbals.

nitdebesites4

Aquest és el so i l’olor de la festa!!

Gràcies a tots per venir.

Podeu mirar totes les fotos i els videos al nostre facebook.

Escrit per ub-editor el 22 de September, 2013