El divendres 21 de febrer va arrencar la pinya d’activitats de la Borsa d’intercanvi lingüístic que hi ha programades per a aquest semestre, amb l’assistència a un assaig casteller de la colla de la Vila de Gràcia.

Mentre esperàvem que els graciencs i gracienques castellers ens rebessin, nosaltres anàvem arreplegant tota la nostra colla lingüística, fent la primera presa de contacte amb la terminologia castellera i coneixent el significat del lema de la colla: “força, equilibri, valor i seny”.

1912388_470575839708884_2032274981_n

Al cap de poc, l’Oriol, en representació de la colla castellera, va convidar-nos a entrar a l’assaig. Abans que res, vam aprendre qüestions com ara l’origen d’aquesta tradició, la vestimenta típica, les diverses parts que configuren un castell i les diferents modalitats, així com la història que envolta els inicis de la colla de la Vila de Gràcia.

Aviat, però, la teoria se supeditava a la pràctica: els participants de la Borsa d’intercanvi lingüístic d’aquest semestre s’emprovaven la faixa castellera per fer les primeres càrregues i participar a les pinyes dels diversos castells que s’assajaven.

Escrit per ub-editor el 5 de March, 2014