bcnrevol.14.1Les activitats culturals de la Borsa d’Intercanvi Lingüístic són una molt bona oportunitat per conèixer Barcelona. El passat 7 de març, per exemple, vam poder gaudir d’una ruta per la Barcelona revolucionària. Durant aquesta passejada ens vam topar amb esdeveniments, llocs i personatges relacionats amb l’aixecament militar de 1936.

Vam començar el recorregut a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, on vam fer una breu introducció al moviment obrer català de principis del segle passat. Desprès vam dirigir-nos cap a plaça Urquinaona, passant per plaça Catalunya on vam parar-nos a parlar dels edificis clau del 19 de juliol: l’edifici Telefònica i l’Hotel Colon.

bcnrevol.14.2 Un cop a Urquinaona, vam baixar per via Laietana. Enmig d’una cruïlla i mirant al mar, vam topar amb la estàtua de Cambó. El polític i burgès català que recolzà econòmicament el bàndol nacional durant la guerra civil. Emparats per la figura de bronze, vam anar cap a la plaça Sant Jaume on vam acabar el recorregut.

L’activitat rosa de foc ens permet fantasiejar amb una Barcelona oblidada, però viva en la forma de ciutat moderna i cosmopolita del segle XXI.

Escrit per ub-editor el 21 de March, 2014