sopar_alemany.jpg

La Lucia i el Francesc es van conèixer a mitjans de març a través de la Borsa d’intercanvi lingüístic i s’han fet molt bons amics. La Lucia prové de Friedrichshafen, una ciutat del sud d’Alemanya. El Francesc és natiu de Mallorca, i parla un alemany molt avançat.

Al cap de dues setmanes de conèixer-se, la Lucia va proposar quedar a casa seva per sopar. Però no es tractava només de menjar tots junts, sinó que la idea era quedar algunes hores abans per preparar i cuinar entre tots. Aquesta pràctica és molt típica entre la gent d’Alemanya, i és un molt bon recurs per a temps de crisi com l’actual. La Sonia, una amiga alemanya de la Lucia, també hi era convidada. Van quedar tots a les 19 h a casa de la Lucia, un bonic pis situat al barri de Sants.

La Lucia és vegetariana, i per això van escollir un menú adient també per a ella. En aquesta  ocasió va consistir en un plat de Spätzle amb formatge. Els Spätzle són un tipus de pasta amb ou, molt típica del sud d’Alemanya.

La trobada va anar genial, raó per la qual de seguida van voler organitzar-ne una altra.

Des de llavors queden habitualment per fer dinars o sopars compartint plats típics de cada lloc, i així no només millora el seu domini de l’idioma, sinó que també ho fan les seves habilitats culinàries.

Luzma, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per ub-editor el 16 de June, 2014