El dia 28 d’abril vam fer la primera trobada amb el grup d’intercanvi de català i francès. Al final vam trobar-nos tres persones de tot el grup, però ens ho vam passar d’allò més bé i vam descobrir moltes coses noves! Vam ser la Fiona, l’Ana i l’Alba, la dinamitzadora.

Ens vam trobar a la plaça universitat a les vuit del vespre. Abans, ens havíem donat unes petites indicacions sobre el color de les nostres motxilles, però tot i així vam anar preguntant el nom a tothom que feia la impressió d’estar esperant algú que no coneix per veure si per casualitat era alguna de nosaltres! I sí, finalment ho vam encertar i ens vam trobar totes tres! Va ser un començament molt divertit i vam riure molt!

Seguidament, ens vam presentar, tant en català com en francès, i vam anar a una terrasseta del carrer tallers a prendre alguna cosa. Ens vam explicar moltíssimes coses practicant les dues llengües i vam descobrir que l’Ana vol aprendre francès perquè anirà a viure un temps a Suïssa i la Fiona vol aprendre català perquè li encanta Barcelona! A la Fiona li va agradar molt l’expressió “a poc a poc” que és “goutte à goutte” en francès i també li va encantar l’expressió “de mica en mica s’omple la pica”. La veritat és que vam aprendre molt les unes de les altres i no només de llengua sinó de costums, d’oci, de llocs del món, de cultures i d’un llaaaarg etcètera!!!

Vam descobrir sèries de televisió franceses i catalanes, vam parlar de la possibilitat d’anar als cinemes Texas per veure pel·lícules en francès subtitulades en català i vam proposar tot un seguit d’activitats i llocs que ens ajudarien a aprendre la llengua!

El nostre grup és molt més gran i tenim creat un grup de facebook per poder-nos comunicar més fàcilment!

Vam passar una estona molt divertida i va ser una gran trobada lingüística!

Alba, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per ub-editor el 8 de May, 2015