11041684_660111737421959_6392776278675960252_nEl dimecres 13 de maig es va dur a terme a l’edifici Josep Carner de la Facultat de Filologia l’última activitat cultural organitzada durant aquest curs.

Amb un petit exercici introductori, per conèixer-nos entre tots i trencar el gel, vam aprendre algunes paraules en les diferents llengües dels assistents molt relacionades amb el tema de la trobada, com reivindicar, prohibir o llibertat.

Tot seguit vam conèixer en Jordi Montañez qui va ser durant dues hores el nostre mestre de la Nova Cançó. Ens va fer un resum sobre la repressió que va suposar la dictadura franquista a Catalunya, que va provocar que sorgís aquest moviment musical.

A continuació ens en va citar alguns dels cantautors més coneguts i ens va fer una breu trajectòria per la seva biografia. Alguns d’aquests autors van ser Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Ovidi Montllor, Raimon i d’altres de més actuals, com Cesk Freixas. Cada una d’aquestes presentacions anava acompanyada d’una o dues cançons cantades per en Jordi en directe i sense cap més instrument que la seva veu i la seva guitarra. Amb una mica d’ajuda (teníem les lletres de les cançons) vam aconseguir que tots els estudiants cantessin un tros d’alguna cançó.

Al final de la sessió, en Jordi ens va delectar amb alguna cançó seva, amb la qual ens va transmetre que l’esperit que va fer sorgir la Nova Cançó als anys seixanta encara es manté viu, i ell n’és un clar exemple.

Durant tota la sessió vam gaudir d’un ambient molt familiar i tots els estudiants es van mostrar molt interessats fent preguntes i aportant fets sobre els seus països. Fins i tot vam poder escoltar els cantautors més reivindicatius i famosos de països com Mèxic o el Marroc.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de facebook de la Xarxa de Dinamització Lingüística.

A reveure, estudiants de mobilitat!

Marta, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per ub-editor el 13 de May, 2015