Durant la dictadura franquista —però no únicament en aquest període de la història— la llengua i la cultura catalanes van patir una persecució feroç. Va ser en aquesta etapa, a finals de la dècada dels 60, que va sorgir la Nova Cançó: un moviment musical, cultural i polític d’oposició al franquisme que es va estendre per tot el territori dels Països Catalans.

Les lletres d’aquestes cançons amaguen, mitjançant metàfores i jocs de paraules, consignes i reivindicacions d’oposició a la dictadura. Algunes de les seves cançons, com ara “L’estaca” de Lluís Llach, han esdevingut autèntics himnes o clams d’un poble que lluita per la seva llibertat i encara avui es canten en tot tipus de concerts, trobades i festes. En voleu saber més?

El dijous 19 de novembre, al Casal de Joves de les Corts, tenim programada la propera activitat cultural d’acollida lingüística del curs, que serà un taller concert on el músic Jordi Montañez ens explicarà què va ser la Nova Cançó tot interpretant les cançons més representatives d’aquest moviment i ens mostrarà que no només forma part del nostre passat sinó que una nova generació de músics fan que la cançó protesta sigui avui encara molt vigent.

Dia. Dijous 19 de novembre.

Hora i lloc. A les 20 h al Casal de Joves de les Corts.

Com apuntar-s’hi? Tots aquells qui esteu inscrits a la Borsa d’intercanvi lingüístic rebreu un correu electrònic però en aquest cas no cal inscripció prèvia, podeu venir directament.

Cartell Nova Cançó

Escrit per ub-editor el 10 de November, 2015