El passat dijous 12 de novembre vam trobar-nos per primer cop a la Facultat de Geografia i Història. Érem la Paula, la Svenja, la Leonie i l’Irene. Després d’omplir unes enquestes sobre interessos de cara a properes trobades, vam anar cap a un bar en el barri del Raval. Entre Coca-cola i Coca-cola light vam començar el nostre intercanvi parlant en català.

La Leonie és estudiant d’Erasmus de Psicologia a Mundet i ja havia fet alguna estada a Barcelona.

La Svenja estudia Lingüística i aquí està entre la Facultat de Filologia de la UB i la Universitat Autònoma.

És una amant dels idiomes! La Paula fa Medicina i déu n’hi do la feina que té! Vol practicar alemany perquè se’n vol anar d’Erasmus el curs que ve.

La Leo ens explica: «La nostra trobada va ser molt divertida! Ens compreníem molt bé!
Crec que és una manera molt guai per conèixer nova gent, millorar una llengua i conèixer la cultura de l’altre país. M’agradava molt que finalment poguéssim conèixer alguna gent del nostre grup d’intercanvi. Espero que seguim veient-nos!».

La veritat és que va ser molt fàcil i ens vam avenir molt bé. Tant, que vam decidir trobar-nos al cap de quatre dies per dinar al pati de la Facultat de Filologia. La Paula no va poder venir, però vam conèixer la Isabel i també va ser molt divertit! Vam parlar dels diferents accents de l’alemany, dels estudis i llocs on vivíem… La Isabel també vol anar d’Erasmus a Alemanya i va estar preguntant sobre totes les universitats del país! Que bé que, a part de practicar idiomes per part de les dues parts, puguem aprofitar aquestes trobades per fer contactes!

La Paula, la Leonie i la Svenja miraran de quedar la setmana que ve. I amb la Isabel, intentaran trobar-se totes quatre el divendres 27 de novembre! Tot un èxit!

Irene, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per ub-editor el 20 de November, 2015