«Jeg heter» (em dic), va ser la primera paraula que van dir totes les noies, l’Almendra, la Mariona i la Mar, per presentar-se en noruec, amb l’accent i pronunciació que caracteritzava cada una d’elles.

L’Almendra, la noia noruega, parla amb una gran delicadesa, tant català com noruec. Ens va explicar que fa sis anys que viu a Catalunya i que estudia Medicina; aquest any fa sisè.

La Mar, una apassionada de les llengües, molt eixerida i intel·ligent, ens va explicar la seva estada d’Erasmus a Noruega i com la va passar.

La Mariona, molt preocupada, ella, del seu nivell de noruec, ens deia «Jo no en sé gens, ei!». Es va quedar sorpresa que ho entenia tot, i entre la Mar i l’Almendra la van ajudar aportar a terme una conversa molt fluida i entenedora.

Vam xerrar i xerrar de menjars que ens agraden. La Mar va explicar la recepta del salmó marinat que va fer per Sant Jordi amb la seva parella lingüística russa l’any passat. Sobre manualitats, l’Almendra, a més de la feinada que té per estudiar Medicina, ens va dir que fa mitja, i duia una bufanda ben maca feta per ella. Deia: «És molt divertit, fer mitja»; tot i que la Mar no estava gaire d’acord amb ella i deia: «De divertit res, requereix molta paciència i jo almenys no la tinc per a aquest tipus de coses».

Tota aquesta conversa va tenir lloc la vesprada del dijous dia 12 de novembre, en una cafeteria ben tranquil·la situada a prop de plaça Catalunya, a les 19.30 hores.

Totes tres van voler deixar constància de la seva primera trobada per escrit, i van redactar-nos el següent:

Hei! Jeg heter Mariona og jeg haerer Norsk. Jeg kan snakke ikke nye, men mine nye språkgruppe-venninner konmer til å laere meg Norsk. Hvis du snakker Norsk, så kan du konne å mØtte oss!!

Hola! Em dic Almendra. Sóc de Noruega, fa sis anys que visc a Catalunya. M’agradaria molt compartir el meu Noruec amb algú i aprendre parlar més fluidament el Català.

Jeg heter Mar og konmer fra Barcelona. For noen år siden laerte jeg Norsk i Norge og jeg er veldig glad fora at det nå finnes  en Katalansk- Norsk-språkgruppe!! Jeg glider meg til å Øve på språket igjen.

Escrit per ub-editor el 26 de November, 2015