De la mà del professor Xavier Giménez, el passat 24 de Novembre vam gaudir de la darrera sessió del primer cicle anomenat “Ciència amb xocolata”. Una vegada més, la xerrada va començar a les 19h a l’aula de professors de l’edifici Històric i novament al voltant d’una trentena d’alumnes de mobilitat van participar de l’activitat.

«L’aire que respirem» va tractar diferents aspectes de la composició química de l’aire, com ara l’oxigen, el nitrogen o l’ozó, amb l’objectiu de destapar qüestions sorprenents sobre la repercussió que tenen aquests elements en el nostre planeta. D’aquesta manera ens vam apropar una mica més al perquè de la creació de l’espectacular fenomen de l’aurora boreal, vam resoldre dubtes sobre la problemàtica del conegut “forat d’ozó”  o vam descobrir que, paradoxalment, el lloc més sec del planeta és l’Antàrtida.

Quan el Xavier va donar per finalitzada la seva presentació es va donar pas al torn de preguntes, i un cop més, el col·loqui fou acompanyat de l’excel·lent tast que ens proporciona el Museu de la Xocolata de Barcelona.

20151124_[UCC]-Serveislinguistics-Ciencia amb xocolata_Xavier Giménez_ 01_baixa 20151124_[UCC]-Serveislinguistics-Ciencia amb xocolata_Xavier Giménez_ 02_baixa

Amb aquesta darrera tarda es tanca el primer cicle d’aquesta activitat; gràcies al seu èxit, ens agradaria dir-vos que treballarem per a oferir-vos la segona edició de la “Ciència amb Xocolata”.

Moltes gràcies als professors que han col·laborat amb nosaltres i als participants d’aquest projecte. Esperem tornar-vos a veure aviat!

Si voleu veure més fotos d’aquesta i altres activitats ens podeu seguir al facebook de la Xarxa de Dinamització Lingüística.

Paula Petrus, estudiant de pràctiques als Serveis Lingüístics

Escrit per ub-editor el 2 de December, 2015