Fa pocs dies vam fer la primera trobada del grup d’intercanvi de català i portuguès. Ens vam trobar un matí davant del bar del campus de Mundet i allà vam començar a conèixer-nos. Abans d’arribar havíem descrit la roba que portàvem per poder-nos reconèixer més fàcilment.

A la primera trobada vam ser la Marina, del Brasil, en Rafel, de Menorca i jo, l’Alba, la dinamitzadora. Realment, però, som un grup molt més nombrós i estem ja planejant diverses sortides per Barcelona. Una de les properes sortides que farem serà anar a sopar a un restaurant brasiler on fan unes coxinhas molt bones!!!

La Marina ve de Brasil i està estudiant un doctorat en Criminologia. Està molt contenta d’aprendre català, fa poc temps que és aquí però ja el parla molt bé i diu que se sent privilegiada de poder descobrir llocs als quals normalment és difícils d’accedir, com per exemple el Parlament de Catalunya.

En Rafel, que ve de Menorca, estudia Ciències Biomèdiques i no vol oblidar el portuguès de cap de les maneres, per això té moltes ganes de participar en aquest grup d’intercanvi.

Mentre fèiem un cafè, ens vam engrescar molt amb la idea de conèixer la cultura catalana i la brasilera més a fons, compartir anècdotes, somriures, la llengua i experiències que difícilment passaran desapercebudes.

Així, doncs… continuamos com nossos encontros!

Alba Pérez Xaus, dinamitzadora lingüística del campus de Mundet

Escrit per ub-editor el 16 de December, 2015