Aquest dijous 17 de desembre han finalitzat els grups de conversa en català del primer quadrimestre. Aquests grups de conversa estan pensants per a estudiants de mobilitat que tenen el castellà com a llengua pròpia i aquest semestre se n’han fet dos: el Grup A s’ha reunit cada dimecres, de 13.30 a 15 h, a la Facultat de Filologia mentre que el Grup B s’ha trobat els dijous, de 14 a 15.30 h, a la Facultat d’Economia i Empresa; cadascun dels quals ha gaudit de 9 sessions dinamitzades per dues estudiants en pràctiques, la Glòria Gorostiza i jo.

El primer grup l’han integrat tres participants. El Juan és de Colòmbia i va arribar a Barcelona al febrer, ja que elabora la seva tesi doctoral a la nostra Universitat. Em va sobtar el seu nivell de català, des del primer dia va parlar força bé i aquest projecte li ha servit per desenvolupar l’habilitat oral. La Pamela i la Delfina són d’Argentina, ambdues van venir a la ciutat a principi de curs per dur a terme els respectius màsters. És curiós que, tot i semblar amigues de tota la vida, s’han conegut a la capital catalana i s’han avingut tan bé que fins i tot han llogat un pis per viure juntes! Les dues han participat en l’activitat perquè tenen interès a adaptar-se millor a la ciutat on hi passaran tot un any.

En les sessions s’han tractat diferents temàtiques, com ara els estudis i la feina, la ciutat d’arribada i les d’origen, el temps lliure, el mercat, les celebracions, etc. Sempre intentant combinar la part d’explicació una mica més teòrica amb diferents activitats, jocs i debats amb l’objectiu de fer parlar els participants en tot moment.

Com a dinamitzadora d’aquest grup de conversa, m’agradaria dir que ha estat un plaer formar part d’aquest projecte, no només per la pràctica realitzada sinó també per l’enriquiment que tots hem compartit en aquest intercanvi cultural. Crec que tots hem pogut aprendre molt, a més d’emportar-nos moltes rialles i tres amics!

Animo a tots aquells que esteu pensant apuntar-vos al grup de cara al quadrimestre vinent, no ho dubteu ni un moment!

Gràcies, Delfina, Pamela i Juan

IMG-20151216-WA0005

 

Paula Petrus, estudiant de pràctiques als Serveis Lingüístics

Escrit per ub-editor el 22 de December, 2015