Amb l’inici del nou curs, la Borsa d’Intercanvi Lingüístic també es reinicia amb noves propostes i incorporacions. Enguany el primer contacte ha coincidit amb la segona edició del Tast de Llengua, que s’ha fet a l’edifici Josep Carner de la Facultat de Filologia. Hem comptat amb l’assistència d’una seixantena de participants entre estudiants d’intercanvi internacional i estudiants catalans.

L’activitat va constar de tres parts concretes, que tenien per objectiu acostar la llengua i la cultura catalanes als estudiants internacionals, i al mateix temps trencar una mica el gel i la vergonya a l’hora de conèixer nous companys.

14352045_879663378800126_27572252545815758_o

En primer lloc, la professora Eulàlia Planas va preparar una breu introducció acompanyada d’una dinàmica a l’aula sobre la intercomprensió lingüística, que va sorprendre més d’un estudiant per la facilitat d’entendre el català a partir del coneixement d’altres llengües romàniques.

A continuació, la Júlia, becària dels Serveis Lingüístics, va oferir una deliciosa i hàbil exhibició sobre com preparar el plat més típic de Catalunya: el pa amb tomàquet. I seguidament els estudiants van poder tastar-ne una llesca, que ells mateixos es van cuinar, acompanyada d’uns quants tallets de fuet.

14362633_879663822133415_3160131018270421501_o

Amb la panxa més plena i una mica més formats gastronòmicament, finalment l’última activitat de la tarda va consistir a crear els primers grups d’intercanvi lingüístic entre estudiants internacionals i catalans, que, amb el suport dels dinamitzadors lingüístics, podran consolidar-se i permetran als participants aprendre llengües i conèixer racons i raconets de la ciutat de Barcelona. L’èxit del Tast va ser rotund… aviat tindrem les primeres cròniques de les diferents activitats dels grups!

14424716_879665815466549_609485380968499136_o

Si voleu veure més fotos de l’activitat les podreu trobar al facebook de la Xarxa de Dinamització Lingüística.

Júlia, becària de la Xarxa de Dinamització Lingüística

Escrit per admin el 28 de September, 2016