El basc, l’occità, el neerlandès, el xinès, l’alemany i el català van ser, juntament amb dotze idiomes més, les llengües protagonistes del photo call que la Unitat de Català i la Unitat de Terceres Llengües de UIC Barcelona van organitzar amb motiu de la International Christmas Party. El dia 13 de desembre, al Campus Barcelona, i el dia 14 de desembre, al Campus Sant Cugat, els estudiants i altres membres de la comunitat universitària de UIC Barcelona es van poder fer fotos amb missatges nadalencs multilingües i amb elements de la nostra tradició, com l’emblemàtic tió. La International Christmas Party va ser, a més a més, un punt de trobada de les diferents tradicions nadalenques de l’alumnat internacional, que va poder gaudir d’uns bons torrons, de neules i cava.

Aquí teniu una petita mostra del pas del estudiants de UIC Barcelona pel nostre photo call nadalenc.

21

22

 

 

Escrit per ucatuic el 19 de Gener, 2017

Els dies 26 i 27 d’octubre, al Campus Barcelona i al Campus Sant Cugat, respectivament, tothom qui ho va voler va poder celebrar la castanyada. La Unitat de Català i la Unitat de Terceres Llengües de UIC Barcelona es van encarregar de repartir unes 600 paperines de castanyes acompanyades de moscatell. A més a més, en aquesta edició, els panellets també van ser protagonistes de la castanyada internacional, a través d’unes receptes multilingües pensades perquè tots els membres de la comunitat universitària s’animessin a provar de fer panellets de pinyons a casa. Com cada any, la celebració de la castanyada es va convertir en un punt de trobada dels tàndems lingüístics.

receptes-per-intercat

Escrit per ucatuic el 17 de Novembre, 2016

Un any més, UIC Barcelona ha celebrat el Dia Europeu de les Llengües amb una proposta lúdica adreçada a tota la comunitat universitària: uns mots encreuats multilingües que, en aquesta edició d’aquest dia dedicat a les llengües d’Europa, han tingut com a protagonistes mots com yarin, ‘ahir’ en turc, squirrel, ‘esquirol’ en anglès, saguzara, ‘ratpenat’ en basc, o woda, ‘aigua’ en polonès. Entre tots els participants s’han sortejat dues entrades de cinema en versió original. Enhorabona a la guanyadora, la Joana Alcoba Kait, estudiant de Fisioteràpia del Campus Sant Cugat.

iml-dia-europeu-de-les-llengu%cc%88es_2016_a3_high

 

 

Escrit per ucatuic el 8 de Novembre, 2016

Dia de la poesia_març 2016 - copiaA UIC Barcelona hem encetat la primavera amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. L’Institute for Multilingualism (Unitat de Català i Unitat de Terceres Llengües) s’ha sumat, un any més, als actes de commemoració d’aquest dia i, en aquesta ocasió, s’ha fet ressò d’una de les iniciatives proposades per la Institució de les Lletres Catalanes per difondre el fet poètic.

Continua llegint »

Escrit per ucatuic el 4 de Maig, 2016

El Servei d’Idiomes i el Servei de Normalització Lingüística vam celebrar a la UIC els dies 24 i 25 de març el Dia Mundial de la Poesia. Als vestíbuls del Campus Barcelona i del Campus Sant Cugat, s’hi va estendre poesia en diferents llengües i, al migdia, es va compartir amb tota la comunitat universitària un vermut poètic multilingüe. L’acte, que va tenir molt bona acollida, va afavorir el diàleg entre la comunitat universitària, per mitjà de la difusió i la lectura de textos poètics en diverses llengües, i va servir per dinamitzar els tàndems lingüístics.

Escrit per mcabrera el 16 de Abril, 2015

Aquest Sant Jordi, la Unitat de Català i el Servei d’Idiomes de la UIC han proposat a tota la comunitat universitària un concurs de piulades multilingües. Calia escriure una piulada relacionada amb la Diada (la llegenda, els costums, les vivències del dia…) amb l’etiqueta #StJordiUIC; la piulada que obtingués més “favorits” i fos més cops repiulada guanyaria dues entrades per a un espectacle, a triar entre una llista d’ofertes.

La guanyadora va ser l’estudiant d’Odontologia Aida Jorba, que, amb 14 repiulades, es va emportar dues entrades per veure l’obra de teatre “Adreça desconeguda”. L’enhorabona!

Escrit per mcabrera el 6 de Maig, 2014

El passat 20 de març la Universitat Internacional de Catalunya va celebrar el dia mundial de la poesia amb un vermut adreçat a tota la comunitat universitària i, especialment, a les parelles d’intercanvi lingüístic i les persones que hi estan interessades. Vam llegir poemes en diferents llengües, vam conversar i vam prendre un vermut.

Escrit per mcabrera el 26 de Març, 2014

El passat dilluns, 16 de desembre, la Unitat de Català i el Servei d’Idiomes de la UIC vam celebrar el Nadal amb els tàndems lingüístics i els estudiants d’intercanvi: vam fer cagar el tió, vam parlar de les tradicions nadalenques de cada país, vam desitjar-nos bones festes en diferents idiomes i vam brindar amb cava i torrons. Aquí teniu algunes imatges de la celebració!

Escrit per mcabrera el 19 de Desembre, 2013

Després de l’èxit de la Castanyada Internacional, la Unitat de Català i el Servei d’Idiomes de la UIC hem organitzat el primer Tàndem-cafè de la UIC, per donar a conèixer els tàndems lingüístics i ajudar les persones interessades a trobar la seva parella. Farem –i ensenyarem a fer!– un bon pa amb tomàquet, per amenitzar la sessió.

Escrit per mcabrera el 8 de Novembre, 2013

UIC Castanyada 2013Normalització Lingüística, el Servei d’Idiomes, el Servei d’Estudiants i Relacions Internacionals s’han mobilitzat a la UIC aquest matí i han repartit més de 200 paperines de castanyes per promoure els tàndems lingüístics.

Desenes d’alumnes han passat pel passeig de la Fontana del Campus Barcelona i pel vestíbul del Campus Sant Cugat on han pogut tastar castanyes i prendre moscatell.

Escrit per diana el 31 de Octubre, 2013