El basc, l’occità, el neerlandès, el xinès, l’alemany i el català van ser, juntament amb dotze idiomes més, les llengües protagonistes del photo call que la Unitat de Català i la Unitat de Terceres Llengües de UIC Barcelona van organitzar amb motiu de la International Christmas Party. El dia 13 de desembre, al Campus Barcelona, i el dia 14 de desembre, al Campus Sant Cugat, els estudiants i altres membres de la comunitat universitària de UIC Barcelona es van poder fer fotos amb missatges nadalencs multilingües i amb elements de la nostra tradició, com l’emblemàtic tió. La International Christmas Party va ser, a més a més, un punt de trobada de les diferents tradicions nadalenques de l’alumnat internacional, que va poder gaudir d’uns bons torrons, de neules i cava.

Aquí teniu una petita mostra del pas del estudiants de UIC Barcelona pel nostre photo call nadalenc.

21

22

 

 

Escrito per ucatuic el 19 de Gener, 2017

Els dies 26 i 27 d’octubre, al Campus Barcelona i al Campus Sant Cugat, respectivament, tothom qui ho va voler va poder celebrar la castanyada. La Unitat de Català i la Unitat de Terceres Llengües de UIC Barcelona es van encarregar de repartir unes 600 paperines de castanyes acompanyades de moscatell. A més a més, en aquesta edició, els panellets també van ser protagonistes de la castanyada internacional, a través d’unes receptes multilingües pensades perquè tots els membres de la comunitat universitària s’animessin a provar de fer panellets de pinyons a casa. Com cada any, la celebració de la castanyada es va convertir en un punt de trobada dels tàndems lingüístics.

receptes-per-intercat

Escrito per ucatuic el 17 de Novembre, 2016

Un any més, UIC Barcelona ha celebrat el Dia Europeu de les Llengües amb una proposta lúdica adreçada a tota la comunitat universitària: uns mots encreuats multilingües que, en aquesta edició d’aquest dia dedicat a les llengües d’Europa, han tingut com a protagonistes mots com yarin, ‘ahir’ en turc, squirrel, ‘esquirol’ en anglès, saguzara, ‘ratpenat’ en basc, o woda, ‘aigua’ en polonès. Entre tots els participants s’han sortejat dues entrades de cinema en versió original. Enhorabona a la guanyadora, la Joana Alcoba Kait, estudiant de Fisioteràpia del Campus Sant Cugat.

iml-dia-europeu-de-les-llengu%cc%88es_2016_a3_high

 

 

Escrito per ucatuic el 8 de Novembre, 2016

Dia de la poesia_març 2016 - copiaA UIC Barcelona hem encetat la primavera amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. L’Institute for Multilingualism (Unitat de Català i Unitat de Terceres Llengües) s’ha sumat, un any més, als actes de commemoració d’aquest dia i, en aquesta ocasió, s’ha fet ressò d’una de les iniciatives proposades per la Institució de les Lletres Catalanes per difondre el fet poètic.

Continua llegint sobre UIC Barcelona Primavera literària

Escrito per ucatuic el 4 de Maig, 2016

El Servei d’Idiomes i el Servei de Normalització Lingüística vam celebrar a la UIC els dies 24 i 25 de març el Dia Mundial de la Poesia. Als vestíbuls del Campus Barcelona i del Campus Sant Cugat, s’hi va estendre poesia en diferents llengües i, al migdia, es va compartir amb tota la comunitat universitària un vermut poètic multilingüe. L’acte, que va tenir molt bona acollida, va afavorir el diàleg entre la comunitat universitària, per mitjà de la difusió i la lectura de textos poètics en diverses llengües, i va servir per dinamitzar els tàndems lingüístics.

Escrito per mcabrera el 16 de Abril, 2015

El passat 20 de març la Universitat Internacional de Catalunya va celebrar el dia mundial de la poesia amb un vermut adreçat a tota la comunitat universitària i, especialment, a les parelles d’intercanvi lingüístic i les persones que hi estan interessades. Vam llegir poemes en diferents llengües, vam conversar i vam prendre un vermut.

Escrito per mcabrera el 26 de Març, 2014

El passat dilluns, 16 de desembre, la Unitat de Català i el Servei d’Idiomes de la UIC vam celebrar el Nadal amb els tàndems lingüístics i els estudiants d’intercanvi: vam fer cagar el tió, vam parlar de les tradicions nadalenques de cada país, vam desitjar-nos bones festes en diferents idiomes i vam brindar amb cava i torrons. Aquí teniu algunes imatges de la celebració!

Escrito per mcabrera el 19 de Desembre, 2013

UIC Castanyada 2013Normalització Lingüística, el Servei d’Idiomes, el Servei d’Estudiants i Relacions Internacionals s’han mobilitzat a la UIC aquest matí i han repartit més de 200 paperines de castanyes per promoure els tàndems lingüístics.

Desenes d’alumnes han passat pel passeig de la Fontana del Campus Barcelona i pel vestíbul del Campus Sant Cugat on han pogut tastar castanyes i prendre moscatell.

Escrito per diana el 31 de Octubre, 2013

El passat 21 de març, la UIC va celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb una exposició commemorativa de poemes de Robert Frost, T. S. Eliot, W. H. Auden, Dylan Thomas, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés, Marià Villangómez i Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Els plafons expositius contenien informació sobre la vida i l’obra dels poetes homenatjats, així com una petita mostra de poemes (amb traducció al català, en el cas dels poetes anglòfons), i van ser exhibits a les escales dels edificis Alfa i Beta del Campus de Barcelona.


Escrito per mcabrera el 8 de Abril, 2013

El passat 17 de desembre, els alumnes del curs de català bàsic i del PARLA.CAT de la Universitat Internacional de Catalunya, així com algunes parelles d’intercanvi lingüístic, van assistir a una visita guiada per la Casa Batlló i van fer una passejada per la fira de Santa Llúcia. La sortida els va permetre conèixer més de prop l’arquitectura de Gaudí, d’una banda, i gaudir de l’ambient nadalenc barceloní, de l’altra.

Us en deixem algunes imatges!

Escrito per mcabrera el 7 de Gener, 2013