Dia de la poesia_març 2016 - copiaA UIC Barcelona hem encetat la primavera amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. L’Institute for Multilingualism (Unitat de Català i Unitat de Terceres Llengües) s’ha sumat, un any més, als actes de commemoració d’aquest dia i, en aquesta ocasió, s’ha fet ressò d’una de les iniciatives proposades per la Institució de les Lletres Catalanes per difondre el fet poètic.

Cada any aquesta institució tria un escriptor a qui encarrega un poema que és traduït a 20 de les més de 200 llengües que es parlen a casa nostra; aquest cop l’autora escollida ha estat l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs, que ha escrit, per a l’ocasió, el poema «Preneu les roses». IMG_1667Les diverses traduccions d’aquest poema han omplert de poesia i de diversitat lingüística els vestíbuls del Campus Barcelona i del Campus Sant Cugat durant tota una setmana.

D’altra banda, a finals d’abril i coincidint amb la Setmana Cultural de la universitat, l’Institute for Multilingualism ha volgut fer partícip a tota la comunitat universitària de la Diada de Sant Jordi. A tots dos campus, s’hi han fet els ja tradicionals vermuts literaris multilingües. Els vermuts han servit, aquets cop, per dinamitzar un joc que ha tingut com a punt de partida una sèrie de fragments literaris, l’autoria dels quals calia descobrir. Entre tots els participants s’han sortejat dos vals per a llibres.

 

 

Escrit per ucatuic el 4 de Maig, 2016