El dissabte passat, 24 de novembre, el programa SALSA’M se’n va anar a Collserola. La ruta va començar al Peu del Funicular i va continuar pel passeig de les aigües. Durant l’excursió, el guia va anar comentant diversos aspectes de la serra com ara la flora, la fauna o el clima.

Els assistents, una trentena d’estudiants de la UPC entre mentors i incomings,  van seguir les explicacions amb interès i van tenir també l’oportunitat de fer alguns exercicis pràctics. Així, van trobar, analitzar i tastar bolets, figues de moro i altres plantes amb propietats medicinals.

Quan, després d’una bona caminada, vam arribar al turonet del repetidor, vam aprofitar per descansar una mica i fer algunes fotos panoràmiques. L’excursió va ser servir per fer molta pinya, practicar idiomes i reforçar les relacions personals.

El programa SALSA’M és un programa d’acollida d’estudiants internacionals de la UPC i està coordinat pel Servei de Llengües i Terminologia.

Escrit per upc-editor el 24 de Octubre, 2015

SALSA’M, el nou programa de mentors de la UPC coordinat pel Servei de Llengües i Terminologia, ha començat ja a organitzar les primeres activitats culturals en grup durant aquest mes de setembre. Els dies 16 i 17 els estudiants que fan de mentors i els estudiants incoming que s’han apuntat al programa van participar en tres ‘speed friendings’ que es van fer als jardins del Rectorat de la UPC, al terrat de l’ETSAB (a la foto) i als aularis de l’EET. Posteriorment, dissabte passat, es va organitzar una ruta d’arquitectura per Barcelona impartida pels becaris coordinadors del programa. Aquestes primeres activitats col·lectives complementen les trobades individuals que van tenint lloc al llarg del semestre i han servit no només per afavorir la socialització i enfortir els lligams entre els participants sinó també per practicar llengües i familiaritzar-se amb l’entorn. En total, hi han assistit més de 400 persones.

Escrit per upc-editor el 30 de Setembre, 2015

Els estudiants internacionals del Programa Hola! del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC han participat aquest mes de desembre en dues activitats amb història.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 17 de Desembre, 2014

UPC Tast de vins catalans a Gràcia

Una quinzena d’estudiants del Programa Hola! del Servei de Llengües i Terminologia van participar ahir dijous, 16 d’octubre, en un tast de vins catalans. L’activitat, que va tenir lloc a la taverna occitana Jan Petit, a la vila de Gràcia, va consistir en el tast de quatre vins diferents: un negre de la Conca de Barberà; un negre del Penedès; i dos blancs d’Occitània.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 17 de Octubre, 2014

Els recuperats Cinemes Texas van ser ahir al vespre l’escenari de la primera activitat de pràctica lingüística i cultural del Programa Hola! d’aquest curs: una sortida al cinema per veure en versió original subtitulada en català la pel·lícula Sunshine On Leith (Surt el sol a Edimburg), un musical lluminós  basat en les cançons de la banda escocesa The Proclaimers. A la sortida del cinema, els estudiants, alumnes del taller Just Arrived i del curs Català 1, van fer, en català, una valoració del film. Tots van coincidir a destacar l’alegria contagiosa que transmet  i el bon treball realitzat pels actors. També es van confessar enganxats a la història.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 3 de Octubre, 2014

Gairebé tothom coneix Terrassa. La ciutat vallesana és des de fa anys triplement famosa per la indústria, la música, la cultura i l’esport i qui més qui menys tothom sap identificar-ne els principals trets distintius: fàbriques tèxtils, jazz, hoquei herba, esglésies romàniques i castellers.

El que potser no tothom sap és que la Terrassa també és, atenció, la segona ciutat universitària del país, gràcies a l’existència d’un excel·lent campus urbà que compta amb la presència de cinc universitats. La UPC hi té cinc escoles (ETSEIAT, EET, FOOT, CITM i EUNCET), on estudien un total de 5.500 estudiants, i hi ofereix 27 titulacions.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 28 de Febrer, 2014

Aquest dilluns, 3 de febrer, s’ha iniciat una nova edició de l’Orientation Week, setmana d’acollida amb què la UPC dóna la benvinguda a l’estudiantat internacional que ve a fer una estada acadèmica a la Universitat el segon quadrimestre i el familiaritza tant amb l’entorn acadèmic com amb l’entorn lingüístic i cultural.

El programa inclou una sessió sobre l’ús de les llengües de la UPC, diferents tallers de llengua i cultural i una presentació sobre recursos d’aprenentatge lingüístic com ara l’Intercat o el Parla.cat. L’activitat està organitzada conjuntament pel Servei de Relacions Internacionals i Servei de Llengües i Terminologia de la UPC i té lloc al Campus Nord.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 3 de Febrer, 2014

Donar a conèixer algunes de les tradicions nadalenques típiques de Catalunya, aprendre’n altres d’altres països i tancar els cursos de català de l’any 2013 amb una activitat de pràctica de llengua, internacionalització a casa i intercanvi cultural. Aquest era l’objectiu de la festa de Nadal  que el Servei de Llengües i Terminologia va organitzar el 12 de desembre al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Durant l’activitat, es van explicar les principals tradicions nadalenques autòctones, com ara el pessebre o la cavalcada de Reis, i es van cantar nadales. Les persones que hi van assistir, una trentena d’alumnes de cursos de català bàsic procedents de diferents països, també van poder explicar com celebren el Nadal a casa seva i van fer cagar un Tió que contenia, a més de les tradicionals llaminadures, llibres de lectura de català fàcil, cortesia de la Direcció General de Política Lingüística.

L’acte va cloure amb un petit tast de gastronomia nadalenca durant el qual els estudiants van poder provar les neules i els torrons.

Escrit per upc-editor el 16 de Desembre, 2013

Com cada any per aquestes dates, el  Servei de Llengües i Terminologia de la UPC ha dut a terme una nova edició del curs EILC de català. Vint-i-tres estudiants procedents de diferents països europeus com ara Itàlia, Alemanya, Suècia, França o Polònia han participat en aquest curs intensiu que combina continguts de llengua i cultura.

Durant els matins, han après i practicat català de la mà del professorat del Servei. Durant les tardes, han pres part en un programa d’activitats culturals que ha inclòs, entre altres activitats, una sessió de gastronomia catalana al Mercat de la Boqueria, una visita guiada al refugi antiaeri 307 del Poble Sec, diverses rutes per Barcelona —La Barcelona modernista, La Barcelona bohèmia, la Barcelona de 1714—, una sortida d’un dia a Girona i un sopar intercultural en què cada estudiant havia de presentar en català un plat que havia cuinat prèviament.

Continua llegint »

Escrit per upc-editor el 10 de Setembre, 2013

Un grup d’estudiants de la Universitat Xinesa del Petroli està fent una estada acadèmica a la UPC per ampliar els estudis de màster d’enginyeria.

Des del setembre, el Servei de Llengües i Terminologia s’ocupa de la formació lingüística d’aquests futurs enginyers i enginyeres de Beijing i els dóna eines per familiaritzar-se amb la realitat local a partir de tallers culturals i activitats de descoberta de l’entorn.

El 22 de març passat van visitar el Museu Picasso. Aquest cap de setmana aniran a Sant Sadurní d’Anoia a conèixer les Caves Freixenet. Altres activitats en què han participat al llarg del curs són una sessió gastronòmica a la Boqueria, un partit del Barça al Camp Nou, una excursió a Montserrat o una visita guiada al refugi antiaeri 307 del Poble Sec.

Més informació

Escrit per upc-editor el 4 de Abril, 2013