Com cada any per aquestes dates, el  Servei de Llengües i Terminologia de la UPC ha dut a terme una nova edició del curs EILC de català. Vint-i-tres estudiants procedents de diferents països europeus com ara Itàlia, Alemanya, Suècia, França o Polònia han participat en aquest curs intensiu que combina continguts de llengua i cultura.

Durant els matins, han après i practicat català de la mà del professorat del Servei. Durant les tardes, han pres part en un programa d’activitats culturals que ha inclòs, entre altres activitats, una sessió de gastronomia catalana al Mercat de la Boqueria, una visita guiada al refugi antiaeri 307 del Poble Sec, diverses rutes per Barcelona —La Barcelona modernista, La Barcelona bohèmia, la Barcelona de 1714—, una sortida d’un dia a Girona i un sopar intercultural en què cada estudiant havia de presentar en català un plat que havia cuinat prèviament.

Els cursos EILC de català estan finançats per la Unió Europea i persegueixen l’objectiu que estudiants Erasmus que vénen a fer una estada acadèmica a les universitats catalanes puguin aprendre la nostra llengua i familiaritzar-se amb l‘entorn abans de l’inici de les classes. L’edició d’aquest any s’ha fet del 27 d’agost al 10 de setembre.

Més informació

Escrit per upc-editor el 10 de Setembre, 2013