UPC Tast de vins catalans a Gràcia

Una quinzena d’estudiants del Programa Hola! del Servei de Llengües i Terminologia van participar ahir dijous, 16 d’octubre, en un tast de vins catalans. L’activitat, que va tenir lloc a la taverna occitana Jan Petit, a la vila de Gràcia, va consistir en el tast de quatre vins diferents: un negre de la Conca de Barberà; un negre del Penedès; i dos blancs d’Occitània.

L’enòleg Carles Mira va introduir els assistents a l’experiència del vi i els va ensenyar a utilitzar els sentits (ulls, nas i boca) per gaudir d’aquest suc de raïm fermentat. També els va mostrar les principals diferències entre un vi blanc i un vi sec, i entre un vi jove i un vi de barrica. Els alumnes, la majoria dels quals estan fent o tot just han acabat de fer els cursos Just Arrived i Català 1, van seguir amb atenció les explicacions de l’especialista i es van mostrar molt participatius a l’hora d’expressar la seva opinió sobre els vins tastats i posar en pràctica, així, els seus coneixements de català.

L’activitat, que s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la participació dels professors de català Jordi Ràfols i  Anna Bellosta,  i  va incloure, entre tast i tast, un petit acompanyament de formatges i embotits.

Escrit per upc-editor el 17 de Octubre, 2014