Els estudiants internacionals del Programa Hola! del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC han participat aquest mes de desembre en dues activitats amb història.

El dimecres 18 van anar al Refugi antiaeri 307. Durant la visita, van familiaritzar-se amb alguns aspectes de la Guerra Civil espanyola, van veure fotografies dels bombardejos sobre Barcelona i van endinsar-se en els 400 metres de túnels de què consta el refugi, un dels pocs de la ciutat que comptava amb subministrament d’aigua potable. A més, també van tenir l’oportunitat de conversar informalment amb el guia i escoltar els relats de guerra i postguerra que, a tall d’anècdota, els anava explicant.

Quatre dies després, el dissabte 22, també van prendre part, conjuntament amb estudiants d’altres universitats catalanes, en una visita per la Barcelona de 1714. El recorregut, de més de tres hores, va consistir en un itinerari guiat pels carrers de la Ribera en el transcurs del qual van poder descobrir, d’una banda, alguns dels escenaris del setge, com ara el Fossar de les Moreres o el Born Centre Cultural, i, de l’altra,  racons amagats de la Barcelona antiga, com el carrer de les Mosques o el de l’Anisadeta.

Escrit per upc-editor el 17 de Desembre, 2014