El dissabte 27 d’octubre vam realitzar una visita guiada per la ciutat romana i medieval de Tarragona; l’antiga ciutat romana de Tàrraco, fundada l’any 217 aC.

Tarragona, situada a uns 100 km al sud de Barcelona i amb una població d’uns 136.000 habitants, és un dels nou conjunts de Catalunya que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. De la Tarragona romana vam visitar l’amfiteatre romà, el circ –el més ben conservat del món– i la torre del Pretori, i vam passejar per la plaça del Fòrum i pel passeig Arqueològic, que recorre el tram de muralles de final del segle II aC. De la Tarragona medieval vam veure la catedral i vam passejar pel Call, el carrer Major i l’antic hospital de Santa Tecla.

Finalment vam acabar “tocant ferro” –expressió que per als tarragonins equival a fer una passejada per la Rambla fins al final, la barana de ferro del balcó del Mediterrani– tot gaudint de les millors vistes del mar, de la Rambla i dels seus edificis modernistes, mentre els guies ens van explicar algunes de les llegendes que envolten la ciutat.

Escrit per aservitje el 27 de Octubre, 2012