Visita per la Barcelona de 1714

El dissabte 10 de novembre vam fer una passejada per Barcelona per conèixer alguns dels principals escenaris de la guerra de Successió, un conflicte bèl·lic en què Catalunya i els catalans vam acabar perdent, a partir de l’11 de setembre de 1714, data de la presa de Barcelona per les tropes franceses i castellanes que assetjaven la ciutat, les nostres llibertats nacionals i la nostra independència. Conèixer doncs aquest conflicte i les seves conseqüències ens va servir per poder entendre la situació política que ha viscut i viu Catalunya des d’aleshores, i que està adquirint en aquests darrers mesos i setmanes una renovada intensitat en la lluita per recuperar la sobirania nacional perduda.

La visita, que va durar més de dues hores, va començar davant l’edifici de la Llotja de Barcelona, a la cantonada del pla de Palau amb el carrer del Consolat de Mar. Entre altres indrets, vam passar pel mateix pla de Palau, la basílica de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, el Born, el Palau Dalmases, la capella d’en Marcús/carrer Carders, el carrer del Portal Nou, l’Arc de Triomf i el parc de la Ciutadella, davant del Parlament de Catalunya, on va finalitzar la visita.

Tu hi vas ser? Troba’t a les fotos

Escrit per aservitje el 10 de Novembre, 2012