Montjuic la font del gat edifici 1140631

Aquest dissabte, 2 de febrer del 2013, el Voluntariat Lingüístic va fer una visita guiada per la muntanya de Montjuïc, que va durar unes tres hores i a la qual van assistir 41 estudiants.

Durant la passejada vam recórrer alguns dels espais més emblemàtics de la muntanya, i també d’altres més desconeguts. Vam descobrir els orígens de la muntanya com a emplaçament dels primers nuclis ibèrics de l’àrea de Barcelona i el lloc on estava situat el cementiri jueu medieval. També vam poder conèixer-ne la història més recent, des de la urbanització de la muntanya amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929, la construcció, destrucció i posterior restitució de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, i l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que va acollir els Jocs Olímpics de 1992, per arribar finalment al castell de Montjuïc, la part més elevada de la muntanya, a 173 metres sobre el nivell del mar. En el camí de tornada vam passar per la font del Gat i vam visitar la Ciutat del Teatre.

Escrit per diana el 2 de Febrer, 2013