UPF La Barcelona de George Orwell

Aquest dissabte, 13 d’abril, el Voluntariat Lingüístic va realitzar una visita guiada per la Barcelona de George Orwell, que és el sobrenom literari amb què és conegut Eric Arthur Blair (1903-1950), comentarista polític i novel·lista britànic compromès amb la justícia social i amb la llibertat i considerat un dels millors assagistes del segle xx. George Orwell és conegut sobretot per dues novel·les que va escriure a finals de la dècada de 1940, La revolta dels animals i 1984, i també per la seva obra Homenatge a Catalunya.

En aquesta visita guiada vam descobrir la ciutat que s’amaga a Homenatge a Catalunya, l’obra autobiogràfica que George Orwell va escriure a partir de les seves experiències com a milicià al front d’Aragó durant la guerra civil espanyola. En les seves estades a Barcelona, Orwell descriu els espais on va allotjar-se i ens parla dels costums dels catalans. Durant el recorregut la guia va llegir fragments escollits de l’obra en anglès i en català. La visita va començar a les 15.00 hores a la cruïlla dels carrers Tarragona amb Aragó de Barcelona, l’indret on Orwell va rebre la instrucció de les milícies del POUM.

Posteriorment la segona part de la ruta va recórrer la plaça Catalunya i la Rambla, espais fonamentals de l’estada d’Orwell a Barcelona: l’Hotel Continental, l’antiga seu de Telefónica, el Cafè Moka, el teatre Poliorama i l’antic Hotel Falcón. La ruta, que va durar poc més de dues hores, va finalitzar a la plaça George Orwell, al costat de la plaça Reial.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 13 de Abril, 2013