Aquest dissabte, 20 d’abril, el Voluntariat Lingüístic de la UPF vam fer sortida a Montserrat. El grup, format per 35 estudiants de grau i de postgrau de la Universitat, vam arribar a l’entorn del monestir poc després de les deu del matí. Després d’una breu introducció a Montserrat i al que representa, vam agafar el funicular de la Santa Cova i vam anar caminant fins a aquest indret, on segons la llegenda es va trobar per primer cop la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. De tornada a l’entorn del monestir vam rebre les explicacions de la guia sobre les diverses edificacions i escultures del recinte, i abans d’entrar a la basílica vam assajar tots plegats el cant del “Virolai”, per tal de poder-lo cantar millor dins el monestir, en el marc de la pregària de la una del migdia. Tot seguit vam fer un pícnic a la plaça, i després un petit grup vam pujar fins al punt culminant de la serralada, el cim de Sant Jeroni, a 1.236 metres sobre el nivell del mar, en una ascensió de més de 500 metres de desnivell i 1 hora 30 minuts. De tornada al monestir vam poder comprar productes típics com el mató o el pa de figues abans d’agafar el cremallera per tornar a Monistrol i a Barcelona.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 20 de Abril, 2013