UPF Visita a Pedralbes i Sarrià 2013

El cap de setmana del dissabte 16 i el diumenge 17 de novembre el Voluntariat Lingüístic de la UPF va oferir als seus estudiants internacionals sengles visites guiades pel monestir gòtic de Santa Maria de Pedralbes i el barri de Sarrià, a Barcelona.

Al llarg de les visites, que van durar unes dues hores i mitja, la vintena llarga d’assistents a cadascuna de les dues sessions van poder conèixer –malgrat la intensa pluja i el fort vent– el meravellós entorn gòtic del reial monestir de Santa Maria de Pedrables, fundat pels reis Jaume II i Elisenda de Montcada l’any 1326 i en el qual es conserva el sepulcre de la reina Elisenda, una magnífica obra del gòtic català. En concret, d’aquest monestir medieval, un dels més ben conservats de Catalunya, vam visitar-ne l’església, el claustre (que és el més gran d’Europa), el museu i també els espais més íntims: les cel·les on pregaven les monges, el menjador i la cuina.

Un cop finalitzada la visita al conjunt medieval de Santa Maria de Pedralbes vam anar caminant fins al centre de Sarrià —una antiga vila independent que va ser annexionada a Barcelona l’any 1921—, on vam visitar la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i vam passejar per la plaça de la Vila i pel carrer Major. La visita va finalitzar davant l’emblemàtica pastisseria Foix, fundada pel pare del poeta, periodista i assagista Josep Vicenç Foix (1893-1987), on vam llegir un dels seus poemes.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per aservitje el 16 de Novembre, 2013