UPF Festes nadalenques 2013

El dissabte 30 de novembre del 2013 el Voluntariat Lingüístic va oferir als estudiants internacionals de la UPF la darrera activitat del trimestre, una sortida sobre les tradicions nadalenques catalanes. Al llarg de la visita, que va durar unes dues hores, vam fer un recorregut pels espais i els costums més emblemàtics del nostre Nadal.

La visita va començar a la Fira de Santa Llúcia –que es remunta a 1786–, al davant de la catedral de Barcelona, on la trentena d’estudiants assistents van poder conèixer les diferents figures i tradicions que envolten el pessebre, amb el caganer i el tió de Nadal com els elements que van despertar més curiositat.

Tot seguit vam anar a visitar el pessebre de l’Ajuntament i de la plaça Sant Jaume, i passant per la plaça del Pi vam anar a una botiga de torrons i neules del carrer Petritxol, on els estudiants van poder degustar aquests productes típics nadalencs.

La visita va finalitzar a la Rambla, on vam poder contrastar la manera de celebrar el Nadal en diversos països tot contemplant la il·luminació nadalenca del carrer.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per aservitje el 30 de Novembre, 2013