El dissabte 18 de gener del 2014 el Voluntariat Lingüístic de la UPF va oferir als seus estudiants internacionals una passejada pels escenaris més destacats de la guerra de Successió a Barcelona, un conflicte internacional que va acabar l’11 de setembre de 1714 després d’un llarg setge i que va significar la desaparició de l’estat català i la pèrdua de les llibertats individuals dels catalans i de la sobirania de Catalunya. Al llarg de la passejada la vintena d’estudiants que, malgrat la pluja, hi van prendre part van poder descobrir què va passar a Catalunya després de la capitulació de Barcelona i les conseqüències que se’n van derivar, un capítol de la nostra història que cal conèixer per poder entendre tot el que ha passat després, fins a avui mateix, a Catalunya.

UPF BCN 1714 gener 2014

La visita, que va durar poc més de dues hores, va començar al pla de Palau, en l’indret on hi ha el bust en homenatge al general Moragues, i, passant per la basílica de Santa Maria del Mar, pel Fossar de les Moreres, pel passeig i l’antic mercat del Born, per la Seca (l’antiga fàbrica de moneda de Catalunya) i pel parc de la Ciutadella, va finalitzar al passeig Lluís Companys.

Tu hi eres? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 18 de Gener, 2014