El dissabte 25 de gener del 2014 el Voluntariat Lingüístic de la UPF vam fer visita guiada per Sitges, un important centre turístic i un dels principals centres del Modernisme català, i que actualment també és conegut pel seu Carnestoltes i pel fet que és la seu del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

UPF Visita guiada per Sitges

Durant la visita amb la quarantena d’estudiants internacionals de la UPF que hi van assistir vam recórrer el nucli antic de Sitges, vam veure l’església barroca i les restes de la muralla medieval i vam poder conèixer la relació de Santiago Rusiñol i el seu estudi, el Cau Ferrat, amb Sitges, i també la història de Charles Deering, mecenes i col·leccionista nord-americà que va viure a Sitges i va fer construir el Palau Maricel.  Tot seguit vam anar als carrers Illa de Cuba i Francesc Gumà, on vam poder veure les cases i els palaus modernistes que s’hi van fer construir els indianos o americanos, un dels quals va ser Facundo Bacardí, que va fundar a Cuba la famosa destil·leria de rom que duu el seu nom. Per cloure la visita, la Maria Alba, una estudiant de la UPF, sitgetana i descendent d’indianos, ens va explicar la història de la seva família, acompanyada pel seu avi, nascut a Cuba als anys 1920 i reinstal·lat posteriorment a Sitges.

Tot seguit amb els estudiants que van voler vam fer una visita guiada a Casa Bacardí, on vam aprendre a preparar mojitos i cubalibres que tot seguit vam poder degustar.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 25 de Gener, 2014