El divendres 7 de febrer del 2014 el Voluntariat Lingüístic de la UPF va oferir als seus estudiants internacionals una visita guiada al Parlament de Catalunya, a Barcelona.

UPF Visita guiada al Parlament de Catalunya 2014

El Parlament de Catalunya té gairebé mil anys d’història. Es considera que els orígens del Parlament de Catalunya són les anomenades assemblees de Pau i Treva, la primera de les quals va tenir lloc a Toluges, actualment a la Catalunya Nord, l’any 1027. Posteriorment, al segle XI, aquesta institució es va transformar en la Cort Comtal, i durant el segle XIII, sota el regnat de Jaume I el Conqueridor (1213-1276), la Cort Comtal es va transformar ja en les Corts Generals.

Durant la visita, que va durar més de dues hores, la trentena d’estudiants assistents van ser rebuts a l’hemicicle per Oriol Amorós, diputat al Parlament per Esquerra Republicana de Catalunya, que va fer una classe magistral en què va explicar des dels orígens de la institució fins a les claus contemporànies i actuals que permeten entendre el procés d’alliberament nacional que viu actualment Catalunya. Va ser una xerrada oberta i participativa, en què els estudiants, d’una quinzena de nacionalitats diferents, van poder fer preguntes sobre diferents aspectes del procés i de la història de Catalunya.

En acabat el grup va recórrer diversos dels espais més emblemàtics de l’edifici i en va poder conèixer algunes de les fites històriques més rellevants, així com les funcions actuals de la cambra legislativa catalana.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 7 de Febrer, 2014