Aquest cap de setmana, del divendres 7 al diumenge 9  de març del 2014, el Voluntariat Lingüístic de la UPF ha fet una sortida de turisme i d’esquí al Principat d’Andorra.

El Principat d’Andorra, amb capital a Andorra la Vella, està situat a uns 200 km al nord-oest de Barcelona, té uns 85.000 habitants i és, com probablement ja sabeu, un estat independent –un dels més petits del món, amb només 468 km2–, actualment l’únic del món que té com a única llengua oficial el català.

Tal com el seu eslògan turístic indica, “el país dels Pirineus” està envoltat de muntanyes, amb més de seixanta cims de més de 2.500 metres d’altitud, el més elevat dels quals és el Comapedrosa, amb 2.942 metres.

Andorra és bàsicament un país turístic, en el qual pràcticament no es paguen impostos, i té una àmplia oferta d’activitats relacionades amb l’esquí, el comerç i el lleure. Com a curiositat, Andorra té fins i tot una cançó que li va dedicar Pete Seeger, mort recentment a l’edat de 94 anys, que el 1962 va compondre la cançó “I want to go to Andorra”, seduït pel fet que el petit país pirinenc no té exèrcit.

La cinquantena d’estudiants que hi ha participat han pogut gaudir d’un cap de setmana esplèndid a la neu, i alguns han aprofitat també per venir a visitar la seu de la Casa de la Vall, el Parlament d’Andorra, i també el Museu Areny-Plandolit, a Ordino.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 9 de Març, 2014