El dissabte 15 de març el Voluntariat Lingüístic de la UPF vam fer, com a darrera activitat del segon trimestre del curs 2013-2014, una sortida a Hostalric, a la comarca de la Selva, on amb la vintena d’estudiants assistents vam fer al centre gastronòmic Domus Sent Soví un ‘taller de pa amb tomàquet’, en el decurs del qual vam aprendre a preparar aquest plat tan bàsic i alhora tan essencial i emblemàtic de la cuina catalana, que vam acompanyar amb bons embotits de la comarca, i vam aprendre, alhora, a beure amb el tradicional porró.

Tot seguit va començar la visita guiada per la vila vella i el castell que corona el turó on es troba Hostalric, que ens va permetre visitar i conèixer, entre altres indrets destacats, la torre dels Frares, la muralla, la cova del Relliguer i el castell.

Finalment vam tenir la sort de poder conèixer els tres gegants de la vila –Ramon Berenguer II, Mafalda de Pulla i mossèn Pere Xifra– , i els geganters ens van ensenyar a posar-nos la faixa que vesteixen quan duen els gegants, i també ens van permetre sentir què se sent quan ets dins un gegant, sostenint-lo i mantenint l’equilibri mentre camines i balles… Va ser, també, tota una experiència!

Va ser una jornada excel·lent, i agraïm a la vila d’Hostalric en el seu conjunt la seva hospitalitat!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 15 de Març, 2014