UPF Visita guiada pel Raval

El dissabte 26 d’abril del 2014 el Voluntariat Lingüístic va oferir als estudiants internacionals de la UPF una visita guiada pel Raval, un dels barris més polièdrics, amb més cares, de Barcelona: el Raval del Barri Xino (aquest és el nom amb què es coneixia fa poques dècades el barri), el Raval de novel·la, el Raval immigrant, el Raval del teatre i de la faràndula…

En català raval o arraval significa “barri exterior d’una ciutat o vila”; un nou barri que es crear a mitjan segle XIV i que ha estat tradicionalment un territori d’arribada, allà on s’han anat instal·lant en un primer moment els immigrants que al llarg dels temps han anat arribant a la capital de Catalunya.

Durant la visita amb la quarantena d’estudiants que hi van assistir vam poder conèixer els orígens i la formació d’aquest interessant barri, ens van explicar algunes de les seves llegendes i vam poder reviure algun dels seus episodis més foscos i macabres, com el cas de l’Enriqueta Martí, la vampiressa del Raval.

També vam visitar el conjunt monumental de l’antic hospital de la Santa Creu, vam passar per davant de l’Institut d’Estudis Catalans i vam poder veure algun bar que encara sobreviu des de l’època de la bohèmia d’inicis del segle XX, on personatges com Picasso o Orwell passaven els seus vespres entre absenta i absenta.

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 26 de Abril, 2014