UPF Visita IEC i Biblioteca de Catalunya gener 2015

Aquest matí amb el Voluntariat Lingüístic de la UPF hem fet una visitat dues institucions culturals de primer ordre a Catalunya: la Biblioteca de Catalunya, que és la nostra biblioteca nacional, i l’Institut d’Estudis Catalans, que és, entre altres coses, la màxima autoritat normativa per a la llengua catalana.

Totes dues institucions es troben dins el recinte de l’antic Hospital de la Santa Creu, que va ser l’hospital de la ciutat de Barcelona durant més de cinc segles, entre 1401 i 1926, fins que es va traslladar a l’actual Hospital de Sant Pau, una joia del modernisme que encara funciona avui com un dels principals hospitals de la ciutat.

Ha estat una visita molt interessant, que ens ha permès endinsar-nos en la història d’aquest imponent edifici gòtic, un dels més bonics i més ben conservats de Barcelona, i conèixer alhora el funcionament d’aquestes dues emblemàtiques institucions. Moltes gràcies a tots els que hi heu assistit!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos!

Escrit per diana-editor el 23 de Gener, 2015