El dissabte 28 de novembre al Voluntariat Lingüístic de la UPF hem fet una visita al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona. Aquesta visita ens ha permès conèixer la història i la rellevància d’aquest impressionant recinte hospitalari, construït entre 1901 i 1930 per l’arquitecte i polític Lluís Domènech i Montaner (1850-1923), un dels màxims exponents del modernisme català, i autor, també, de l’Hospital Pere Mata de Reus i de l’impressionant Palau de la Música Catalana de Barcelona, entre altres obres destacades.

L’Hospital de Sant Pau es va construir a començament del segle XX per substituir l’Hospital de la Santa Creu, situat en un impressionant edifici gòtic amb entrada pel carrer de l’Hospital, al barri del Raval, que va ser l’hospital general de Barcelona durant cinc segles. Gràcies a tots els que heu assistit a aquesta interessant visita, en aquest bonic dissabte de novembre! El trimestre ja s’acaba, però esperem veure-us a tots la setmana vinent, en la darrera visita del 2015, però també en la vintena de visites que el VL us oferirà encara de gener a maig del 2016!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Escrit per diana-editor el 28 de Novembre, 2015