UPF_sortida_gracia_maig2016_coberta

Avui hem fet una visita a l’actual barri de Gràcia de Barcelona, un antic municipi independent que manté encara una forta personalitat diferenciada i una estructura urbanística (amb moltes places) ben particular. Malgrat el dia gris i plujós que ha fet avui a Barcelona, una vintena llarga d’estudiants hem iniciat la visita als Jardinets i tot seguit hem recorregut algunes de les principals places del barri: la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça del Sol, la plaça de la Revolució, la plaça de la Virreina i la plaça del Diamant. Precisament en aquesta plaça hem conegut la història de la coneguda novel·la “La plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda, i tot seguit ens hem endinsat en la trista història del conflicte bèl·lic de 1936-1939 i en la dels centenars de refugis antiaeris, com el de la plaça del Diamant, que els barcelonins van construir per protegir-se dels atacs de l’aviació feixista. Moltes gràcies a tots els estudiants que heu assistit a aquesta interessant visita, esperem veure-us a tots ben aviat!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Escrit per diana-editor el 7 de Maig, 2016