UPF Visita a Vilafranca
Aquest dissabte, 26 de gener, el Voluntariat Lingüístic va fer una visita guiada per Vilafranca del Penedès, una de les ciutats amb més tradició vinícola, i també castellera, de Catalunya, que destaca igualment com a capital cultural del vi.
Al matí vam visitar un celler de producció de vi i de cava que hi ha a tocar de l’estació de tren —les caves Pinord–, on ens van explicar el procés de producció del vi i del cava, vam fer un recorregut per les seves instal·lacions i vam tenir ocasió de tastar alguns dels seus excel·lents vins i caves. A continuació vam anar cap al centre de Vilafranca, on vam tenir una estoneta per menjar alguna cosa i passejar pel concorregut mercat setmanal de la població, i a les tres de la tarda vam iniciar una visita guiada de dues hores pel centre històric de la ciutat, que ens va permetre descobrir-ne els carrers, les places i els palaus medievals, visitar la basílica gòtica de Santa Maria i pujar al bonic campanar i conèixer, finalment, el convent de Sant Francesc.

Tu hi vas ser? Troba’t a les fotos!
Escrit per diana el 26 de Gener, 2013