Façana del Parlament de Catalunya, vista des del parc de la Ciutadella

Avui el Voluntariat Lingüístic de la UPF hem fet una interessant visita al Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de Barcelona, que ens ha permès conèixer tant la història de l’edifici com les funcions que duu a terme actualment la cambra catalana. L’edifici que acull actualment el Parlament de Catalunya era l’antic arsenal de la ciutadella militar que les tropes espanyoles van construir després de la caiguda de Barcelona, l’11 de setembre de 1714, per ocupar i sotmetre la ciutat.

És ben simbòlic, i ben bonic, que uns 250 anys després d’aquells fets que van comprometre seriosament la supervivència de la nostra nació hàgim pogut convertir aquell lloc tan nefast per al nostre poble en l’espai que representa la sobirania de Catalunya! Després de la nostra visita a l’edifici ens han rebut dos diputats de la coalició independentista Junts pel Sí, amb els quals hem tingut un interessant debat sobre la situació política actual i sobre els plans per a la creació de la nova república catalana independent. Moltes gràcies a tots els que hi heu assistit, us agraïm el vostre interès per la situació política del nostre país, i també el debat que hem pogut tenir amb vosaltres. Esperem veure-us a tots ben aviat en pròximes sortides del VL!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Escrit per admin el 3 de Novembre, 2016